Delovno-učne izkušnje v Nemčiji

Nacionalna shema mobilnosti za pridobivanje delovno-učnih izkušenj v tujini je namenjena starim od 18 do 35 let, ki so brezposelni in se ne izobražujejo oziroma usposabljajo. Približno 20-24 udeležencev bo dobilo priložnost, da pridobijo delovne izkušnje v tujini – pri nemških delodajalcih. Predviden pričetek izvajanja sheme je 6.1.2020. Udeleženci ne smejo biti tisti, ki so bili predhodno že vključeni v program Nacionalne sheme mobilnosti.

Obsežen program

Program aktivnosti traja 6 mesecev in bo razdeljen na tri dele. V prvih dveh mesecih se bodo udeleženci pripravljali na življenje in delo v Nemčiji, obiskovali tečaj tujega jezika in se povezali z ostalimi udeleženci. Dvomesečni delovno-učni program v Nemčiji bo potekal na podlagi želja, izobrazbe, delovnih izkušenj in znanja tujega jezika, poiskanega delovnega mesta. To Vam uredi gostujoča organizacija v Nemčiji. Slednja bo zagotovila tudi nastanitev, poiskala delodajalca, organizirala jezikovni tečaj ter nudila mentorsko podporo.

Zadnji dvomesečni sklop bo vključeval dodatno utrjevanje znanja in veščin, ki jim bodo v pomoč pri iskanju zaposlitve. Vključitev v shemo krije stroške jezikovnega tečaja, delavnic in mentorstva ter tudi dnevno nadomestilo za bivanje v tujini in kritje stroška poti v Nemčijo in nazaj.

AGENCIJA SPIN vam lahko ponudi pomoč pri pridobivanju delovnih dovoljenj za tujce. www.agencijaspin.si

Prednost imajo ljudje, ki so dalj časa brezposelni. Delovne izkušnje v tujini bodo lahko pridobili dolgotrajno brezposelni. Torej tisti, ki v zadnjem letu ali več niste bili zaposleni oz. niste bili vključeni v formalni sistem izobraževanja -ne glede na to, ali ste (bili) prijavljeni v evidenci brezposelnih pri Zavodu za zaposlovanje.

Prijava mogoča le v Novembru

Prijave v Nacionalno shemo mobilnosti za pridobitev delovne izkušnje v Nemčiji poteka od 4.-26. novembra 2019. Prijavo je mogoče opraviti kar preko elektronske pošte nsm@ess.gov.si.

Povzeto po : data. Si

 

Agencija SPIN je z vami že od leta 2010 in tako s številnimi izkušnjami s širšega področja svetuje posameznikom in podjetjem do končnega cilja. Imamo lasten system VEM- vse na enem mestu, ki pomaga strankam do lažjega in hitrejše poslovanja.

Za več informacij si poglejte našo spletno stran ali pa nas pokličite na 070 77 77 65.

Continue Reading

Get a personal consultation.

Call us today at (555) 802-1234

Request a Quote

Aliquam dictum amet blandit efficitur.