spinning your creativity

12 razlogov, zakaj kupiti manjšo nepremičnino


Večina pri nakupu doma sledi mantri: kupi čim večje, kupi tako veliko, kolikor si lahko privoščiš.

Joshua Becker je strasten zagovornik minimalizma. Pred kratkim sta njegova straša kupila manjšo hišo. Opazil je, da njegova mati ves čas ponavlja, da je srečna zaradi svojega novega malega doma. Prosil jo je, naj mu natančneje razloži svoje občutke in tako je nastal spodnji zapis.

Ljudje kupujejo velika domovanja iz različnih razlogov: prvi prerastejo svoj dom in kupijo večjega. Drugi dobijo povišico in to želijo izkoristiti za spremembo. Tretje prepričajo posredniki v agenciji, da res potrebujejo dodatne sobe za goste. Četrti se želijo bahati. Peti pa so prepričani, da so to njihove sanje.

Večina sledi mantri: kupi čim večje, kupi tako veliko, kolikor si lahko privoščiš. Kupujejo tudi, če si teh velikih nepremičnin ne morejo privoščiti. Večina tudi pozablja na stroške rednega vzdrževanja.

 

Zato je Becker objavil 12 razlogov, ki jih je navedla njegova mati, da je po nakupu manjše nepremičnine srečnejša.

 

1. Lažje za vzdrževanje: večina se sploh ne zaveda, koliko dela, časa, energije in denarja zahteva vzdrževanje velike nepremičnine.

2. Porabite manj časa za čiščenje

3. Ni tako finančno potratno: zavarovanje, gretje, hlajenje, elektrika, davki …

4. Manj dolgov, kredita, manj tveganja: večina kupuje svoj dom tako, da se "zakreditira", kolikor pač gre. Napaka! Tako le iščete težave. Prav tako obstaja izračun, da lahko porabimo največ 28 odstotkov našega neto mesečnega prihodka na plačevanje kredita za nepremičnino. Becker na tem mestu sprašuje, zakaj bi toliko porabili, če imamo možnost kupiti sebi primerno domovanje, ki bi nam za poplačilo mesečnega kredita vzelo le na primer 15 odstotkov neto mesečnega prihodka.

5. Osvobajajoče: več kot posedujemo, bolj nas ta stvar poseduje. Tako je tudi z veliko nepremičnino, kateri nismo kos. Kupite toliko, kolikor res potrebujete.

6. Varovanje okolja: manjši dom potrebuje manj sredstev za gradnjo in tudi manj sredstev za vzdrževanje.

7. Imeli boste več časa: za pomembnejše stvari in ne le čiščenje.

8. Družina se bo več družila: številni kupujejo večje nepremičnine, saj si želijo boljših družinskih odnosov in več druženja. Dejstvo je, da vam tega večja nepremičnina ne bo dala. Lahko bo še huje. Otrok se bo zaprl v sobo v prvem nadstropju hiše, vi boste spodaj v pritličju.

9. Selekcija: če živite v primernem stanovanju ali hiši, boste racionalizirali število stvari, ki jih imate. Nič navlake, torej.

10. Manj skušnjav za kopičenje stvari: dvakrat boste premislili, ali res potrebujete še eno kolo ali kosilnico.

11. Manj opremljanja: nekateri obožujejo dekoracijo in opremljanje sob. Toda nimajo vsi teh želja. Še več: nekaterim se zdi to zelo stresno.

 

 

 

 

 

 

Vir: cekin.si


Stopite v stik z nami

Informacije

Splošne informacije

Gregor Borošak

Direktor

Valentina Ratkajec

Poslovna sekretarka

Marjana Jurovič

Prodaja, delovna dovoljenja

Marko Zofič

Administrator

Suzana Jurman

Marketing, jumbo plakati

Pišite nam
Kje smoAgencija SPIN d.o.o.
Od pon. do pet. 8:00 do 17:00

Pišite nam

Povpraševanje

Povprašajte nas za neobvezujočo ponudbo, ki vam je bomo pripravili v najkrajšem možnem času.