spinning your creativity

Delo v Nemčiji - Soka bau sklad in Zoll prijava


Se vam je ponudila poslovna priložnost za opravljanje storitev v Nemčiji? Sklepate pogodbo o poslovnem sodelovanju z nemškim podjetjem? Pred vstopom na nemški poslovni trg je dobro, da veste, da je za delo v Nemčiji treba pridobiti kar nekaj dokumentov in dovoljenj. Izpolniti morate obveznosti tako z delovnopravnega področja kot tudi s področja obdavčitve podjetij, zaposlenih in obveznosti z naslova DDV.

Za podjetja, ki si želijo svoje gradbene storitve razširiti tudi na nemški trg ponujamo pomoč pri urejanju najpomembnejših dokumentov. Tako bo vaše poslovanje v Nemčiji potekalo nemoteno in v skladu z nemško zakonodajo.

 

  1. Korak - Zoll prijava

Delodajalci s sedežem v tujih državah ali podjetja, ki najemajo delavce za delo v Nemčiji od podjetij s sedežem v tujih državah, so dolžni prijaviti svoje zaposlene na nemški carinski službi (Zoll) in izjaviti, da izpolnjujejo delovne pogoje, ki veljajo v Nemčiji. Delavci morajo biti prijavljeni od prvega delovnega dne v Nemčiji, prijavo pa je potrebno opraviti za vsako delovišče posebej. Pri Agenciji  Spin d.o.o. prijavo za vas uredimo hitro in enostavno, vi pa s tem poskrbite za nujno prijavo pri nemških oblasteh in se tako izognete visoki denarni kazni, katero lahko dobite, če tega ne storite oz. ne storite tako kot je to potrebno!

 

  1. Korak - Soka-bau sklad

Nemčija je za delavce iz gradbene panoge ustanovila sklad za plačevanje prispevkov za delavčev dopust. Gradbena panoga se v nemškem davčnem smislu upošteva v najširšem smislu, zato se je potrebno pri dotičnem uradu Soka-Bau pozanimati ali dejavnost, ki jo opravljate spada v sklad ali ne ter ali morate plačati prispevek za sklad.  Pri Agenciji  Spin d.o.o. vam pomagamo pri urejanju oz. pridobivanju tega Soka-bau potrdila. Zaupajte to delo strokovnjakom, vi pa se boste v tem času lahko fokusirali na druge stvari oz. organizacijo samega dela v Nemčiji.

 

Za več informacij nas lahko pokličete na telefon 070 77 77 65 ali pa nam pišete na info@agencijaspin.si  in z veseljem vam bomo pomagali ter strokovno svetovali.

 

 


Stopite v stik z nami

Informacije

Splošne informacije

Valentina Ratkajec

Namestnica direktorja

Larisa Jazbar

Prodaja, delovna dovoljenja

Sebastijan Jankovič

Marketing, jumbo plakati

Agencija SPIN d.o.o.
Od pon. do pet. 8:00 do 17:00

Povpraševanje

Povprašajte nas za neobvezujočo ponudbo, ki vam je bomo pripravili v najkrajšem možnem času.