spinning your creativity

Kaj je Freistellungsbescheinigung ?


Gradbena podjetja, ki poslujejo v Nemčiji, morajo biti pozorna na gradbeni davčni sistem in se držati davčnih predpisov. V primeru poslovanja s tujimi pravnimi osebami v Nemčiji je dejavnost gradbeništva in montaže obdavčena z gradbenim davkom v višini 15%, ki ga odvaja nemški naročnik. Vendar pa obstaja izjema - potrdilo o oprostitvi plačila gradbenega davka.
Freistellungsbescheinigung je dokument, ki ga mora imeti vsako tuje podjetje, ki opravlja gradbene, monterske ali inštalacijske storitve v Nemčiji. Potrdilo ni pogoj za začetek dela, je pa pogoj za plačilo računa s strani naročnika. Če slovensko podjetje pridobi Freistellungsbescheinigung - potrdilo za oprostitev plačila tega davka, potem obveznost plačila davka seveda odpade.
Če podjetje ne predloži freistellungsbescheinigung svojemu naročniku, mora pri plačilu računa zadržati 15% od vrednosti računa ter nakazati nemškemu finančnemu uradu. Zadržani gradbeni davek se lahko pridobi nazaj, a šele po preveritvi davčnih obveznosti v začetku naslednjega leta. Preveritev davčnih obveznosti je koledarski pregled celotne dokumentacije, ki se nanaša na delo v Nemčiji in skozi katero se ugotavlja morebitne davčne ali dohodninske obveznosti do nemške države.
Potrdilo o oprostitvi plačila gradbenega davka lahko pridobite prek našega podjetja, ki vam bo pomagalo pri pripravi in oddaji vloge ter poskrbelo za pridobitev potrdila. S tem vam lahko pomagamo prihraniti čas in denar, hkrati pa se izogniti morebitnim težavam s plačevanjem gradbenega davka.
Ne pozabite, da je pridobitev freistellungsbescheinigung potrdila o oprostitvi plačila gradbenega davka ključnega pomena za gradbena podjetja, ki poslujejo v Nemčiji. S tem dokumentom lahko prihranite veliko denarja in se izognete težavam s plačevanjem davka.

Pokličite nas na 00386 (0)70 77 77 95 ali pišite na e-mail trzenje@agencijaspin.si, da vam lahko strokovno svetujemo in pripravimo našo celostno ponudbo storitev še danes.


Stopite v stik z nami

Maruša Molan

Splošne informacije in virtualna pisarna

Valentina Petan

Delovna dovoljena

Sandi Lupšina

Trženje

Sebastijan Jankovič

Podjetja Slovenija

Agencija SPIN d.o.o.
Od pon. do pet. 8:00 do 17:00

Povpraševanje

Povprašajte nas za neobvezujočo ponudbo, ki vam je bomo pripravili v najkrajšem možnem času.