spinning your creativity

Kako do delovnega dovoljenja?


Enotno dovoljenje tujcem iz tretjih držav omogoča vstop v našo državo ter bivanje, zaposlitev in delo v Sloveniji. S tem je prosilcem za dovoljenje omogočen enostavnejši postopek pri upravni enoti po načelu: vse na enem mestu.

 

Tujci, ki v Slovenijo pridejo z namenom zaposlitve, samozaposlitve ali dela, torej ne potrebujejo več dveh različnih dovoljenj. Enotno dovoljenje združuje in nadomešča dovoljenje za prebivanje, ki so ga prej izdajale upravne enote, in delovno dovoljenje, ki so ga izdajali na Zavodu za zaposlovanje.

 

Kljub temu postopek ni enostaven. V primeru nepravilne oddaje vloge, se reševanje le-te lahko podaljša za kak mesec, kar tako za delodajalca kot za delavca pomeni dodatne stroške. Zato je smotrno razmisliti o tem, da prepustite pridobivanje dovoljenja nekomu, ki natanko ve kako se vloga izpolni, ter kakšne priloge je potrebno priložiti. S tem se prihrani tako čas in denar in delavec lahko veliko prej prične z delom.

 

V primeru, da imate namen zaposliti tujca, nas kontaktirajte na marketing@agencijaspin.si ali nas pokličite na 070 77 77 65 in pomagali vam bomo pri postopku, da bo primer kar se da hitro rešen in bo delavec lahko začel z delom v vašem podjetju.


Stopite v stik z nami

Informacije

Splošne informacije

Gregor Borošak

Direktor

Valentina Ratkajec

Poslovna sekretarka

Marjana Jurovič

Prodaja, delovna dovoljenja

Marko Zofič

Administrator

Suzana Jurman

Marketing, jumbo plakati

Pišite nam
Kje smoAgencija SPIN d.o.o.
Od pon. do pet. 8:00 do 17:00

Pišite nam

Povpraševanje

Povprašajte nas za neobvezujočo ponudbo, ki vam je bomo pripravili v najkrajšem možnem času.