spinning your creativity

Študentska dela – prednosti za delodajalce


Študentska dela so za številna podjetja najbolj smiselna oblika začasnega zaposlovanja.

Od 1. 4. 2018 je minimalna urna postavka za študentska dela 4,73 evra bruto (4,00 evra neto). 

Glavna prednost tega načina zaposlovanja je prilagodljivost. Za študentska dela ni potrebna pogodba o delu, pa tudi odpravnina in odpovedni rok ne, zato lahko podjetje sodelovanje kadarkoli prekine. Poleg tega je račun, ki ga študentski servis izstavi za študentska dela, za podjetje strošek. Študentski servisi so praviloma davčni zavezanci, zato lahko DDV na koncesijsko dajatev in prispevke poračunate z izstopnim davkom.

Če boste zaposlili študenta, ne bo potrebno razmišljati o dopustu in regresu zanj. Prav tako mu ni potrebno dodeliti službenega vozila ali prenosnega telefona. Študentsko delo ima še to prednost, da ni potrebno sklepanje pogodb o zaposlitvi. Poleg tega izbor kandidatov in vso papirologijo uredi študentski servis, vi samo naročite računovodstvu, naj poravna račun za njegovo delo. 

 

Študentska dela so lahko zelo raznolika

Študent v podjetju je najbolj ugodna rešitev tudi takrat, ko potrebujete delavca hitro in za kratek čas. Dobra plat študentskega dela je tudi, da študentje lahko opravljajo zelo raznolika dela. Denimo začnejo z enostavnimi nalogami, kot so čiščenje ali pakiranje. Ko pa spoznajo podjetje in hkrati dosežejo višje letnike študija, jim lahko zaupate tudi zahtevnejše naloge ali projektno delo. Študentska dela imajo tudi to prednost v primerjavi z delom preko avtorske pogodbe, da ni omejitev glede vsebine dela.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vir: data.si


Stopite v stik z nami

Informacije

Splošne informacije

Gregor Borošak

Direktor

Valentina Ratkajec

Poslovna sekretarka

Marjana Jurovič

Prodaja, delovna dovoljenja

Marko Zofič

Administrator

Suzana Jurman

Marketing, jumbo plakati

Pišite nam
Kje smoAgencija SPIN d.o.o.
Od pon. do pet. 8:00 do 17:00

Pišite nam

Povpraševanje

Povprašajte nas za neobvezujočo ponudbo, ki vam je bomo pripravili v najkrajšem možnem času.