spinning your creativity

Odprtje podjetjaZa odprtje podjetja v Črni Gori je potreben samo osebni dokument in 1€ osnovnega kapitala.

PrednostiDavek na dobiček znaša 9%, davek na dodano vrednost je 19%.

PostopkiPostopek registracije podjetja traja od 7-10 dni.

Ali veste koliko posameznikov in podjetij želi vsakodnevno vstopiti na črnogorski trg in odpreti svoje podjetje v Črni gori? Ob tem pa se na vsakem koraku srečajo s različnimi  institucijami, zapletenimi administrativnimi postopki, številnimi organi in posamezniki, ki pa jim pri tem zelo malo pomagajo, jim prej zaprejo svoja vrata, kot pa da bi jim ponudili aktivno in hitro pomoč? To pa zanje pomeni ogromno izgubo časa, nastajajo dodatni (nepotrebni) stroški ipd.

 

ČAS = DENAR

 

Naše podjetje, Agencija Spin d.o.o., je bilo v lanskem letu vodilno podjetje in največje ravno na področju prodaje podjetij na trgih Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Črne gore, Češke, Slovaške in Austrije, strokovni pomoči posameznikom in podjetjem iz tujine. Pri tem smo z našimi celovitimi rešitvami  in svojim lastnim sistemom storitev »VEM - Vse na enem mestu« TM pomagali odpreti že več kot 800 podjetij! Naša največja prednost je ravno hitrostnižji notarski stroški in predvsem garancija, da je podjetje res 100% »čisto«, brez dolgov, kar tudi pri notarju podpišemo in za to več kot garantiramo! Iz tega razloga nas bo veselilo, tudi sodelovanje z vami, saj smo prepričani, da vam lahko poleg nakupa podjetja, ponudimo še cel paket dodatnih ugodnosti, ki jih dobite ob nakupu podjetja, kar je tudi naša razlika oz. naša dodana vrednost za Vas kot kupca  (več pa v nadaljevanju e-maila).

 

Če ste se odločili, da boste odprli podjetje v Črni Gori, ste se pravilno odločili!

Za odprtje podjetja v Črni Gori je potreben samo osebni dokument in 1€. Za registracijo podjetja obstaja tudi opcija, da vam ni potrebno iti v Črno Goro.

Nekaj prednosti poslovanja v Črni gori - Davek na dobiček je med najnižjimi v Evropi in znaša samo 9%, v Sloveniji znaša 17%. Če želi lastnik podjetja dvigniti dobiček in ga nakazati na svoj osebni račun plača 9% davka. Tudi v tem primeru je v Sloveniji davek višji in sicer 25%. Tudi davek na dodano vrednost- DDV, je v Črni Gori nižji kot v Sloveniji in sicer 19%.

 • Črna Gora ima kot edina nečlanica Evropske Unije evro kot državno valuto, tako da lahko evre dvigujete tudi na bankomatu.
 • Tuja podjetja ali fizične osebe imajo enake pogoje za ustanovitev podjetja kot domača podjetja  ali domače fizične osebe. Črna Gora ima tudi enega najenostavnejših postopkov registracije podjetja.

Ustavitveni kapital znaša samo 1 EUR!!

Korak po korak do podjetja

1. Izberite ime podjetja

Mi preverimo, če je ime podjetja na voljo in ga rezerviramo za vas. Če ni, bomo skupaj izbrali drugo ime

2. Od vas bomo potrebovali naslednje podatke:

 • vaše osebne podatke ( ime in priimek, naslov, davčna števila in številka potnega lista)
 • sedež podjetja (če nimate naslova, lahko podjetje registrirate tudi na našem naslovu) dejavnost, s katero se bo podjetje ukvarjalo


3. Ko bomo dobili vse potrebne informacije, vam bomo pripravili vso dokumentacijo za registracijo podjetja. Nato se bomo z vami dogovorili o datumu, ko bomo za vas vse pripravili v Črni gori in do konca izpeljali postopek ustanovitve podjetja.


4. Na podpis dokumentov v Črno Goro mora priti tako direktor kot tudi lastnik podjetja. S sabo morata imeti osebne dokumente. V primeru, da je ustanovitelj pravna oseba, je s sabo potrebno imeti izpis iz AJPES-a, kateri ne sme biti starejši od 3 mesecev (obstaja pa tudi opcija, da vse stvari glede ustanovitve uredimo s pooblastili, kar pomeni, da vam ne bo potrebno priti v Črno Goro)

5. Mi za vas pripravimo vse dokumente, Vi samo pri notarju podpišete in overite vse potrebne dokumente (pogodba o ustanovitvi podjetja, pooblastila, dokumenti za banko,...) in nam jih vrnete nazaj po pošti.

6. Dokumentacijo pošljemo na sodišče.

 

V roku od 7 do 10 dni za vas pridobimo:

 • Ustanovitveni akt (Odluka-Ugovor o osnivanju, Statut)
 • Sklep o registraciji podjetja
 • Matična številka
 • Davčna številka
 • Davčna številka podjetja
 • Carinska številka podjetja
 • Žig podjetja
 • Poslovni bančni račun

Celotni postopek je zaključen v 7- 10 dneh.

Če ste zainteresirani za ustanovitev podjetja v Črni Gori nam pišite na mail administracija@agencijaspin.si ali nas pokličite na telefonsko številko +386 70 77 77 65 in pomagali vam bomo.


Stopite v stik z nami

Maruša Molan

Splošne informacije in virtualna pisarna

Valentina Petan

Delovna dovoljena

Sandi Lupšina

Trženje

Sebastijan Jankovič

Podjetja Slovenija

Agencija SPIN d.o.o.
Od pon. do pet. 8:00 do 17:00

Povpraševanje

Povprašajte nas za neobvezujočo ponudbo, ki vam je bomo pripravili v najkrajšem možnem času.