Freistellungs- bescheinigung  – Potrdilo o oprostitvi plačila gradbenega odbitnega davka.

Dejavnost gradbeništva in montaže je v primeru poslovanja s tujimi pravnimi osebami v Nemčiji obdavčena z gradbenim davkom (Bauabzugssteuer) v višini 15%, ki ga odvaja nemški naročnik. Če slovensko podjetje pridobi potrdilo za oprostitev plačila tega davka, potem obveznost plačila davka seveda odpade.

Potrdilo o oprostitvi plačila gradbenega davka mora imeti vsako tuje podjetje, ki opravlja gradbene, monterske ali inštalacijske storitve v Nemčiji. Potrdilo ni pogoj za začetek dela, je pa pogoj za plačilo računa s strani naročnika. V primeru, da potrdilo ne predložite vašemu naročniku, vam mora pri plačilu računa zadržati 15% od vrednosti računa ter nakazati nemškemu finančnemu uradu in to pri vsakemu plačilu računa. Zadržani gradbeni davek se lahko pridobi nazaj, a šele po preveritve davčnih obveznosti v začetku naslednje leta. Preveritev davčnih obveznosti je koledarski pregled celotne dokumentacije, ki se nanaša na delo v Nemčiji in skozi katero se ugotavlja morebitne davčne ali dohodninske obveznosti do nemške države. IN naše podjetje vam lahko seveda pomaga to pridobiti. Za več informacij nas pokličite na 070 777 795 ali pišite na trzenje@agencijaspin.si

Dodatno vam lahko ponudimo tudi Registracijo za namene DDV v Nemčiji !

V primeru vključevanja nadaljnjih podizvajalcev ali opravljanja storitev fizičnim osebam je slovensko podjetje zavezano k registraciji za namene DDV v Nemčiji. V vašem imenu lahko seveda pridobimo nemško ID za DDV (Ust-ID-Nummer).

Verjamemo, da smo vas prepričali z našo celostno ponudbo storitev – v primeru kakšnih dodatnih vprašanj nas seveda z veseljem kontaktirajte. Veselimo se povratne informacije in sodelovanja z vami.

Za več informacij nas pokličite na 070 77 77 95 ali nam pišite na trzenje@agencijaspin.si, kako bi vam lahko zagotovili strokovni nasvet in pripravili našo celotno paleto storitev še danes.