Poslovanje v Avstriji .

Se vam je ponudila poslovna priložnost za opravljanje storitev v Avstriji? Sklepate pogodbo o poslovnem sodelovanju z avstrijskim podjetjem? Pred vstopom na avstrijski poslovni trg je dobro, da veste, da je za delo v Avstriji treba pridobiti kar nekaj dokumentov in dovoljenj. Izpolniti morate obveznosti tako z delovnopravnega področja kot tudi s področja obdavčitve podjetij, zaposlenih in obveznosti z naslova DDV. Za več informacij nas pokličite na 070 777 795 ali pišite na: trzenje@agencijaspin.si

Naroči virtualni sestanek !

Kako vam pomagamo ?

Za podjetja, ki si želijo svoje gradbene storitve razširiti tudi na avstrijski trg ponujamo pomoč pri urejanju najpomembnejših dokumentov. Tako bo vaše poslovanje v Avstriji potekalo nemoteno in v skladu z njihovo zakonodajo.

1. STORITEV – ZKO4

“Arbeitnehmerentsendung” pomeni “dodelitev zaposlenih” ali “dodelitev delavcev”. To se nanaša na situacijo, ko podjetje svoje stalno zaposlene delavce začasno pošlje v tujino. Kaj je treba upoštevati? Dodelitev mora biti pred začetkom dela v Avstriji prijavljena na Centralni koordinacijski urad Ministrstva za finance Republike Avstrije (ZKO – Zentrale Koordinationsstelle des Bundesministeriums für Finanzen).

ZKO4 se predaja vsakič, ko gre delavec delati na novo gradbišče. To pomeni, če je delavec na enem gradbišču 2 meseca, se odda en ZKO4 obrazec in se datumsko omeji na ta čas dela na tej lokaciji.

2. STORITEV –
GEWERBE

“Gewerbe” v avstrijskem kontekstu se nanaša na obrt ali dejavnost, ki se opravlja v komercialne namene. V Avstriji morajo posamezniki in podjetja, ki želijo opravljati določene poklice ali dejavnosti v komercialne namene, pridobiti “Gewerbeschein” ali obrtno dovoljenje.

Pridobitev obrtnega dovoljenja za opravljanje določenega poklica ali dejavnosti je odvisna od vrste dejavnosti, ki jo nameravate izvajati, in lahko vključuje različne stopnje dovoljenj, usposabljanje ali izpolnjevanje določenih zahtev.

Obrtno dovoljenje je pomemben korak pri začetku poslovanja v Avstriji in zagotavlja, da je vaša dejavnost zakonita in urejena. Za več informacij o pridobivanju obrtnega dovoljenja v Avstriji nas kontaktirajte.