Na Slovaškem.

Ali veste koliko posameznikov in podjetij želi vsakodnevno vstopiti na slovaški trg in odpreti svoje podjetje na Slovaškem? Ob tem pa se na vsakem koraku srečajo z različnimi institucijami, zapletenimi administrativnimi postopki, številnimi organi in posamezniki, ki pa jim pri tem zelo malo pomagajo, jim prej zaprejo svoja vrata, kot pa da bi jim ponudili aktivno in hitro pomoč? To pa zanje pomeni ogromno izgubo časa, nastajajo dodatni (nepotrebni) stroški ipd.

Čas = denar !

Naše podjetje, Agencija Spin d.o.o. je bila v lanskem letu vodilno podjetje in največje ravno na področju prodaje podjetij na trgih Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Črne gore, Češke, Slovaške in Austrije, strokovni pomoči posameznikom in podjetjem iz tujine. Pri tem smo z našimi celovitimi rešitvami  in svojim lastnim sistemom storitev »SEM – Stortive na enem mestu« TM</strong > pomagali odpreti že več kot 850 podjetij! Naša največja prednost je ravno hitrostnižji notarski stroški in predvsem garancija, da je podjetje res 100% »čisto«, brez dolgov, kar tudi pri notarju podpišemo in za to več kot garantiramo! Iz tega razloga nas bo veselilo, tudi sodelovanje z vami, saj smo prepričani, da vam lahko poleg nakupa podjetja, ponudimo še cel paket dodatnih ugodnosti, ki jih dobite ob nakupu podjetja, kar je tudi naša razlika oz. naša dodana vrednost za Vas kot kupca  (več pa v nadaljevanju e-maila).

Naše celotne rešitve zajemajo :

 • Ustanovitev novega podjetja na Slovaškem (uredimo celoten proces ustanovitve d.o.o.) in pridobitev statusa davčnega zavezanca (po želji stranke);
 • Likvidacija podjetja;
 • Nakup že obstoječega podjetja, ki ni davčni zavezanec;
 • Nakup že obstoječega podjetja, ki je davčni zavezanec;
 • Računovodstvene storitve;
 • Virtualno pisarno s poslovnim naslovom;
 • Odprtje bančnega računa (sami ali preko pooblastil).

Kako ustanoviti podjetje na Slovaškem ?

Ustanoviti podjetje na Slovaškem je tudi za nerezidente zelo enostavno, saj za ustanovitev podjetja ni potrebno dovoljenje za prebivanje.

Podjetje lahko ustanovite z našo podporo. Pri tem boste morali iti na Slovaško zgolj enkrat (ob registraciji podjetja), eventuelno dvakrat (ob odprtju bančnega računa).

Glavna razlika med gospodarskimi družbami od katere koli druge organizacije je, da so gospodarske družbe ustanovljene za opravljanje pridobitne (gospodarske) dejavnosti. Pri družbi z omejeno odgovornostjo družbeniki ne odgovarjajo za obveznosti družbe.

D. O. O. oziroma slovaško S. R. O. je (tudi) na Slovaškem najbolj priljubljena oblika poslovanja. Je tudi najpogostejša gospodarska družba. Osnovni kapital družbe sestavljajo vložki njenih družbenikov.

Naša storitev ustanovitve podjetja na Slovaškem vključuje :

 • Začetno posvetovanje, kjer nam boste povedali več o svojem bodočem podjetju. To posvetovanje je lahko telefonsko, po e-pošti ali osebno;
 • Pripravili bomo vso potrebno dokumentacijo za vaš podpis v povezavi za odprtjem, nakupom podjetja, odprtjem TRR računa na banki, anonimizacijo lastništva podjetja, pravno zavarovanje osebnega/družbenega premoženja, možnosti investiranja na Slovaškem, pridobivanje virov financiranja in ostale potrebne korake za dosego zastavljenega cilja.

Postopek registracije novega podjetja :

Postopek registracije novega podjetja, ki ni davčni zavezanec, traja običajno 2 do 3 tedne, do 6 tednov pa za podjetje, ki bi ga radi registrirali kot davčnega zavezanca. Pri nakupu že odprtega podjetja so ti roki krajši – podjetje je lahko vaše že v 10 dneh.

DODATNE INFORMACIJE:

Veliko ljudi želi odpreti podjetje na Slovaškem predvsem zaradi ugodnega finančnega okolja, nizkih cen in plač ter hitro rastočega gospodarskega razvoja:

 • Valuta je v EUR
 • Davek od dohodka pravne osebe znaša 21%
 • Davek na dividende znaša 7%