V Avstriji.

Ali veste koliko posameznikov in podjetij želi vsakodnevno vstopiti na avstrijski trg in odpreti svoje podjetje v Avstriji? Ob tem pa se na vsakem koraku srečajo z različnimi institucijami, zapletenimi administrativnimi postopki, številnimi organi in posamezniki, ki pa jim pri tem zelo malo pomagajo, jim prej zaprejo svoja vrata, kot pa da bi jim ponudili aktivno in hitro pomoč? To pa zanje pomeni ogromno izgubo časa, nastajajo dodatni (nepotrebni) stroški ipd.

Čas = denar !

Naše podjetje, Agencija Spin d.o.o. je bila v lanskem letu vodilno podjetje in največje ravno na področju prodaje podjetij na trgih Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Črne gore, Češke, Slovaške in Austrije, strokovni pomoči posameznikom in podjetjem iz tujine. Pri tem smo z našimi celovitimi rešitvami  in svojim lastnim sistemom storitev »SEM – Stortive na enem mestu« TM</strong > pomagali odpreti že več kot 850 podjetij! Naša največja prednost je ravno hitrostnižji notarski stroški in predvsem garancija, da je podjetje res 100% »čisto«, brez dolgov, kar tudi pri notarju podpišemo in za to več kot garantiramo! Iz tega razloga nas bo veselilo, tudi sodelovanje z vami, saj smo prepričani, da vam lahko poleg nakupa podjetja, ponudimo še cel paket dodatnih ugodnosti, ki jih dobite ob nakupu podjetja, kar je tudi naša razlika oz. naša dodana vrednost za Vas kot kupca  (več pa v nadaljevanju e-maila).

Avstrija pozna naslednje pravnoorganizacijske oblike gospodarskih družb (razen družbe civilnega prava) :

  • samostojni podjetnik (s. p.),
  • družba z omejeno odgovornostjo (GmbH),
  • odprta družba (OG)

  • družba civilnega prava (GesbR)

  • komanditna družba (KG)

  • delniška družba (AG)

  • tiha družba (Stille Gesellschaft).

Vsako podjetje, ki želi poslovati v Avstriji, potrebuje med drugim obrtno dovoljenje. Poznamo regularno in prosto obrt. Pogoji za pridobitev obrtnega dovoljenja so: državljanstvo EU, prebivališče v Avstriji, polnoletnost ter nekaznovanost prosilca.

Tudi v Avstriji je najpogostejša pravnoorganizacijska oblika gospodarske družbe družba z omejeno odgovornostjo (GmbH).

Agencija SPIN vam lahko pomaga pri ustanovitvi avstrijskega GmbH.

Lastnosti GmbH :

Ustanovitveni kapital: 35.000 €

Ob ustanovitvi je potrebno vplačati zgolj 5.000 EUR v denarju. V naslednjih 10 letih poslovanja je potrebno vplačati še dodatnih 5.000 EUR v denarju. Ostali vložki so lahko stvarni.

Naše storitve vključujejo celoten postopek ustanovitve podjetja (svetovanje, asistenca na licu mesta, ustanovitev, notar, bančni račun, vpis v sodni register)

Podjetje je obdavčeno s 25% davčno stopnjo. Jamstvo ustanovitelja je omejeno na vpisani kapital družbe, direktor pa odgovarja za nepošteno poslovanje. Čas ustanovitve znaša 2 – 4 tedne.

Pomoč pri poslovanju:

Računovodstvo in knjigovodstvo.

Zagotovitev virtualne pisarne

Ker vsako podjetje potrebuje poslovni naslov, kamor prejema pošto, telefonske klice itd., vam nudimo možnost najema virtualne pisarne po ugodnih cenah in na priznanih elitnih lokacijah v Grazu, Celovcu ali Dunaju. Vaše podjetje bo imelo tako že ob sami ustanovitvi renomiran poslovni naslov.

Prevzem GmbH :

Vodimo vas čez celoten postopek (svetovanje, asistenca na licu mesta, prevzem, bančni račun)

Pomoč glede poslovanja podjetja GMBH:

Računovodstvo, sedež, davčno pooblastilo, pripravo letne bilance, ..

Bančni račun:

Uredimo celoten postopek (zbiranje dokumentacije, asistenca, jezikovna podpora):

1. Osebni račun
2. Poslovni račun za rezidenta (GMBH)
3. Poslovni račun za nerezidenčno podjetje