Davčni predpisi za vsa gradbena podjetja, ki poslujejo v Nemčiji

Gradbena podjetja, ki poslujejo v Nemčiji, morajo biti pozorna na gradbeni davčni sistem in se držati davčnih predpisov. V primeru poslovanja s tujimi pravnimi osebami v Nemčiji je dejavnost gradbeništva in montaže obdavčena z gradbenim davkom v višini 15%, ki ga odvaja nemški naročnik. Vendar pa obstaja izjema – potrdilo o oprostitvi plačila gradbenega davka.

Freistellungsbescheinigung je dokument, ki ga mora imeti vsako tuje podjetje, ki opravlja gradbene, monterske ali inštalacijske storitve v Nemčiji. Potrdilo ni pogoj za začetek dela, je pa pogoj za plačilo računa s strani naročnika. Če slovensko podjetje pridobi Freistellungsbescheinigung – potrdilo za oprostitev plačila tega davka, potem obveznost plačila davka seveda odpade.

Če podjetje ne predloži Freistellungsbescheinigung svojemu naročniku, mora pri plačilu računa zadržati 15% od vrednosti računa ter nakazati nemškemu finančnemu uradu. Zadržani gradbeni davek se lahko pridobi nazaj, a šele po preveritvi davčnih obveznosti v začetku naslednjega leta. Preveritev davčnih obveznosti je koledarski pregled celotne dokumentacije, ki se nanaša na delo v Nemčiji in skozi katero se ugotavlja morebitne davčne ali dohodninske obveznosti do nemške države.

Kako vam lahko pomagamo pri pridobitvi Freistellungsbescheinigung potrdila?

Potrdilo o oprostitvi plačila gradbenega davka lahko pridobite prek našega podjetja, ki vam bo pomagalo pri pripravi in oddaji vloge ter poskrbelo za pridobitev potrdila. S tem vam lahko pomagamo prihraniti čas in denar, hkrati pa se izogniti morebitnim težavam s plačevanjem gradbenega davka.

Ne pozabite, da je pridobitev Freistellungsbescheinigung potrdila o oprostitvi plačila gradbenega davka ključnega pomena za gradbena podjetja, ki poslujejo v Nemčiji. S tem dokumentom lahko prihranite veliko denarja in se izognete težavam s plačevanjem davka.

Pokličite nas na 070 77 77 95 ali pišite na trzenje@agencijaspin.si, da vam lahko strokovno svetujemo in pripravimo našo celostno ponudbo storitev še danes.

Continue Reading

Get a personal consultation.

Call us today at (555) 802-1234

Request a Quote

Aliquam dictum amet blandit efficitur.