Enotno dovoljenje – vse na enem mestu

Enotno dovoljenje tujcem iz tretjih držav omogoča vstop v našo državo ter bivanje, zaposlitev in delo v Sloveniji. S tem je prosilcem za dovoljenje omogočen enostavnejši postopek pri upravni enoti po načelu: vse na enem mestu.

Tujci, ki v Slovenijo pridejo z namenom zaposlitve, samozaposlitve ali dela, torej ne potrebujejo več dveh različnih dovoljenj. Enotno dovoljenje združuje in nadomešča dovoljenje za prebivanje, ki so ga prej izdajale upravne enote, in delovno dovoljenje, ki so ga izdajali na Zavodu za zaposlovanje.

Postopek pridobivanja delovnega dovoljenja

Kljub temu postopek ni enostaven. V primeru nepravilne oddaje vloge, se reševanje le-te lahko podaljša za kak mesec, kar tako za delodajalca kot za delavca pomeni dodatne stroške. Zato je smotrno razmisliti o tem, da prepustite pridobivanje dovoljenja nekomu, ki natanko ve kako se vloga izpolni, ter kakšne priloge je potrebno priložiti. S tem se prihrani tako čas in denar in delavec lahko veliko prej prične z delom.

V primeru, da imate namen zaposliti tujca, nas kontaktirajte na marketing@agencijaspin.si ali nas pokličite na 070 77 77 65 in pomagali vam bomo pri postopku, da bo primer kar se da hitro rešen in bo delavec lahko začel z delom v vašem podjetju.

 

Continue Reading

Get a personal consultation.

Call us today at (555) 802-1234

Request a Quote

Aliquam dictum amet blandit efficitur.