Motivacija zaposlenih ni le dober in reden mesečni priliv sredstev na osebni transakcijski račun. Vedno večjo težo dobivajo druge stvari- dobro počutje v podjetju, možnost napredovanja, učenja ter samoizpopolnjevanja na delovnem mestu.

Motivacija zaposlenih v podjetju

Raziskava Social Market Foundation iz leta 2015 trdi, da so srečni zaposleni do 20 % bolj produktivni, zaposleni, na področju prodaje pa tudi do 37 %. Zagotovo ste že slišali za urbani rek “Happy wife = happy life”. Kot vodja lahko podobno analogijo uporabite tudi v svoji ekipi – “Srečna ekipa/zaposlen = Srečno podjetje”.

Idej za motivacijo zaposlenih je ogromno. Spodaj pa je le nekaj predlogov.

Team building

Ena izmed najbolj pogostih oblik motiviranja zaposlenih so team builidingi. Z vidika podjetja so pomembni zato, ker so namenjeni njegovim najpomembnejšim sredstvom – ljudem. Torej zaposlenim. Team buildinge lahko organiziramo v naravi, pripravimo skupinske igre in seveda na koncu ne sme manjkati dobra zabava za zaposlene.

Interna izobraževanja in delavnice

“Zakaj bi investiral v svoje zaposlene, če bodo enkrat zapustili podjetje?” Tako pogosto, a tako zmotno vprašanje. Izobraževanje zaposlenih dviga kredibilnost in motivacijo. Izobraževanje oz. investiranje v zaposlene ni samo pomembno za podjetje, vendar je odločilnega pomena za obstoj podjetja. S hitrim razvojem in napredkom tehnologije je znanje, ki ga dobimo s formalnim izobraževanjem danes premalo za uspešno delo, razvoj in napredek. Tako z poslovnega kot z osebnega vidika.

Osebni in karierni razvoj

Največkrat želja po osebnem razvoju in pridobivanju novih znanj izhaja iz nas samih. Če podjetje daje vedeti, da obstaja možnost osebnega in kariernega razvoja na delovnem mestu, je to močna motivacija zaposlenih. Prav tako se poveča občutek pripadnosti in produktivnost.

Pogovori 1 na 1

Iskreni in sproščeni pogovori 1 na 1. V pogovorih 1 na 1 po navadi ni govora o operativnem delu na projektih, vendar o vlogi posameznika na projektu in v podjetju, njegovem počutju, njegovem delu in nadaljnji poti z vidika zaposlenega. S tem vodstvo dobi vpogled, kako zaposleni vidijo podjetje in kako bi ga zaposleni izboljšali. Tako aktivno vpleteš vse posameznike v razvoj podjetja, kar ponovno poveča motivacijo zaposlenih in njihovo predanost podjetju.

Interni sistem nagrajevanja

Poleg pohvale s strani nadrejenega je velika motivacija zaposlenih tudi prepoznavanje dobrega dela med sodelavci.

Povzeto po: point out.si

 

V podjetju Agencija SPIN skrbimo za motiviranost v podjetju. Kako? Vprašajte nas! :)

Z veseljem vam bomo odgovorili tudi na katerokoli vprašanje v zvezi z nakupom ali prodajo podjetij, pridobivanjem delovnih dovoljenj in virtualne pisarne.

Obiščite našo spletno stran www.agencijaspin.si ali pa nas pokličite na 070 77 77 65.

Continue Reading

Get a personal consultation.

Call us today at (555) 802-1234

Request a Quote

Aliquam dictum amet blandit efficitur.